Tror på Gud og drømmer om at synge duet med Stig Rossen

Tekst & foto: Bjarne Winther
Tekst & foto: Bjarne Winther
Nykøbing-pigen Josefine Jønsson skriver sangtekster inspireret af Bibelen med budskab til unge om at tro på sig selv. Du er den, du er, vær den, du er – lyder hendes opfordring.

Josefine Jønsson tror på Gud. Hendes sangtekster har afsæt i det kristne budskab. Hun skriver om kærlighed ud fra troen på Gud, som hun har troet på siden syvårs alderen. ”Jeg tror på noget, der er højere end mig selv. Jeg går i kirke. Kirken har givet mig ny livskvalitet. Jeg finder ro i Bibelen, jeg kan spejle mig i den”.

Josefine, 26 år, er en glad pige i harmoni med sig selv. Hun er den, hun er, siger hun, hun tør være sig selv, hun føler sig ikke underlagt af tidens krav om at skulle være perfekt på alle områder.    ”Ingen mennesker er perfekte, og samtidig er alle mennesker unikke. Vi er, som vi er, og det skal vi turde stå ved. Mine tekster handler om, at du er den, du er, så vær den, du er. Jeg fandt mig selv i Bibelen, i troen på Gud”.

Stærke oplevelser i barndommen blev afgørende for Josefines forhold til Gud. Hendes hund var syg af kræft og opgivet af dyrlægen, men en bøn til Gud gjorde, at hunden fik mange leveår og døde uden kræft. Som barn var Josefine meget syg og indlagt med lungebetændelse, men også her hjalp en bøn til Gud. ”Der var børn i familien som tidligere var døde af lungebetændelse. Jeg tror på, at der er noget, der er højere end os”.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler

Mit hjerte banker for de unge piger
Josefine begyndte at synge som otteårig. I 2016 tilbragte hun 2 uger på en musikskole i USA, hvor hun blev undervist i sangskrivning. Og lige siden har hun bare skrevet løs. Tidligere på året udgav hun sin første single ”Butterfly”, som 25.000 har set som musikvideo på facebook.

Josefine er uddannet folkeskolelærer og underviser i dansk og engelsk på en skole på Nordfalster. ”Mit hjerte banker for de unge piger i teenagealderen. Mange af dem har det svært. Jeg havde det selv svært i den alder. Jeg havde problemer med vægten – først var den langt oppe og så langt nede. Og jeg oplever, at det er noget, som mange piger kæmper med i den alder. Jeg fører personlige samtaler med dem som elevcoach. Jeg fortæller dem, at jeg selv som ung var ude af balance og ikke anede, hvem jeg selv var, og bruger så min erfaring til at hjælpe pigerne. Det gælder om at finde ind til sig selv, finde ro, og acceptere den, man er. Alt det, som mine tekster handler om”.

Josefine Jønsson drømmer om at synge på Sydhavsøernes Festuge sammen med musiker Joachim Engell, som hun samarbejder med. Hun drømmer også om at medvirke i Grand Prix, hvorimod X Faktor ikke har hendes store interesse. Men mest af alt drømmer hun om at synge duet med Stig Rossen.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!


Butterfly 

Tekst: Josefine Jønsson

Like a caterpillar goes through a process

Being a masterpiece in Your eyes

I am ready, come transform me

To the image You planned before time

Soaring with You

I love the view

Engaging the process You put me through

I got wings to fly

You’re my reason why

If not for You, I wouldn’t have had this life

You gave creation life

Breaking bondages and stepping into freedom

Outgrowing the old, transforming into new

I am ready, complete Your work in me now

Let Your wonder working power now proceed

No more hiding,

There’s no need to hurry up, when the process doesn’t need it

I’ll be thriving,

There’s no need to slow it down, when it’s really supposed to grow

I’ll stay firmly covered in Your love

and rest in Your valid promise

I trust and I believe


Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen

Her kan du se Josefines musikvideo: https://youtu.be/HGbekfkgFjc

Og her har du hendes Facebook side: https://m.facebook.com/josefinefjmusic/
Del denne historie: vælg platform

Go to Top