Udenlandske virksomheder i vækstforløb på Lolland-Falster

Erhvervsminister Brian Mikkelsen roser regionalt initiativ med globalt udsyn

213 virksomheder fra hele verden har søgt om at blive en del af det nytænkende danske virksomhedsforløb “Growth Train”, og 17 virksomheder fra ind- og udland, bl.a. USA, Spanien og Holland, er nu udvalgt til at udgøre det første hold. Virksomhederne blev afsløret fredag 13. oktober.

 

Minister: Vidner om potentiale
“Growth Train er et rigtigt spændende regionalt initiativ, som er helt i tråd med regeringens ambition om at styrke den danske iværksætterkultur for derigennem at øge Danmarks vækst og beskæftigelse. Den store interesse for programmet vidner om potentialet for at tiltrække og skalere nye vækstvirksomheder, og jeg glæder mig til at følge de deltagende virksomheders udvikling”, udtaler erhvervsminister Brian Mikkelsen i forbindelse med afsløringen.

Growth Train er en såkaldt accelerator, et intensivt udviklingsforløb for virksomheder, som afsluttes med fremlæggelse for mulige investorer. Udover at hjælpe firmaer til vækst er formålet med Growth Train at styrke økosystemet for startups både lokalt og nationalt samt at få udenlandske vækstvirksomheder til at fokusere på Danmark og Lolland-Falster.

Stor satsning
Det er Guldborgsund Kommune, som har finansieret og igangsat acceleratorprojektet, og det er udtryk for en målrettet satsning, fortæller borgmester John Brædder. “Generelt går det rigtig godt her i Guldborgsund, men vi sætter os ikke med hænderne i skødet og afventer, hvor udviklingen bærer os hen. Vi sætter os i førersædet og arbejder konstant for at skabe de bedste rammer for vores virksomheder. Growth Train-forløbet, som vi igangsætter i dag, har jeg store forventninger til. Og det er med god grund. Det er en stor satsning for Guldborgsund, og samtidig er holdet, der skal køre forløbet, i den helt store liga inden for udvikling af virksomheder”, siger John Brædder.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler


Styrker økosystemet

Selve driften af Growth Train varetages af erhvervsudviklingsorganisationen Business Lolland-Falster. Organisationen driver i forvejen to udviklingsmiljøer i henholdsvis Nakskov og Nykøbing F. med fokus på iværksætteri. Administrerende direktør Mikkel Wesselhoff ser Growth Train som en naturlig forlængelse af organisationens eksisterende aktiviteter på startup-området. “Med Growth Train tiltrækker vi en kategori af virksomheder, hvor ambitionerne og vækstpotentialet ligger meget højt, hvilket desuden tiltrækker og aktiverer investorer. På den måde styrker vi Lolland-Falsters økosystem for virksomhedsetablering og -vækst, hvilket er essentielt for, at der fremadrettet vil blive etableret flere virksomheder og mere succesfulde virksomheder i vores landsdel”, siger direktøren.

Stærkt ansøgerfelt
Interessen for at deltage i forløbet har været markant høj, fortæller Eythor Ivar Jonsson, der Managing Director for Growth Train. “I alt 213 virksomheder har søgt om at komme med i forløbet, og der er tale om et højt kvalificeret ansøgerfelt. Hvis vi havde haft plads til flere i forløbet, end de 17 vi har udvalgt, kunne vi sagtens have taget endnu flere med ombord”, siger Eythor Ivar Jonsson. Han fortæller, at der derfor også vil blive holdt kontakt til ansøgerfeltet med henblik på flere senere vækstforløb.

“Vi har store ambitioner om vækst, og vi tror på, at Growth Train kan give os et meget vigtig afsæt for vores fremtidige succes, bl.a. i kraft af de mange kompetente mentorer, som acceleratoren har tilknyttet”. Sådan siger Taig MacCarthy fra en af de deltagende virksomheder, Gik Live! fra Spanien, der producerer verdens første blå vin.

Kontor og indkvartering
Ca. 200 af ansøgningerne kom fra udenlandske virksomheder fra USA, Canada, Australien, Kina, Indien, Hong Kong, Singapore samt fra flere lande i Afrika og Vest- og Østeuropa, Særligt af hensyn til netop de udenlandske deltagere har acceleratoren tilknyttet både indkvartering og kontorfaciliteter i Nykøbing Falster. Forløbet gik i gang 13. oktober og afsluttes 1. december, hvor virksomhederne får lejlighed til at præsentere sig over for en kreds af investorer.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!

Fødevareinnovation
Hovedparten af de deltagende virksomheder beskæftiger sig inden for fødevaresektoren. Og det er ikke tilfældigt, at Growth Train fokuserer på dette område, fortæller direktøren for Business Lolland-Falster. “Siden 2016 har vi arbejdet målrettet efter at skabe resultater på de områder, hvor vi i forvejen ser styrkepositioner. Og fødevaresektoren er et område, hvor Danmark, og Lolland-Falster i særdeleshed, rummer et enormt potentiale”, fortæller Mikkel Wesselhoff.

Deltagerfeltet
De udvalgte virksomheder til Growth Train er:

 • Seagull International Clothing (Danmark)
 • Munonne (Danmark)
 • Nordisk Smag (Danmark)
 • JO Safety (Danmark)
 • East Logistics (Danmark)
 • Helsetek (Danmark)
 • Bold Drinks (Danmark)
 • Oceaim (Danmark)
 • Tekstil Biologi (Danmark)
 • Ezypro (Danmark)
 • Avokado (Slovenien)
 • Gik Live (Spanien)
 • Orphedia (USA)
 • Livestock Technology Services (Sydkorea)
 • Tuckout (Australien)
 • WeGardn (USA)
 • Sensefarm (Sverige)

Information om yderligere samarbejdspartnere, mentorer og ambassadører på www.growth-train.dk

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen

   

Del denne historie: vælg platform

Go to Top