Udfordringer – forandringer og fremtid

Når du sidder og læser februar udgaven af månedsmagasinet Erhverv og Kultur, så vil det være det sidste fysiske eksemplar du læser. Bare rolig, vi er IKKE løbet tør for de gode og positive historier, som magasinet har været garant for at fremhæve. Det er overhovedet ikke tilfældet, tværtimod. Den positive bølge Erhverv og Kultur startede for 5½ år siden er faktisk vokset. Folk er blevet meget mere bevidste om hvilken betydning det har, at vi fortæller hinanden og omverdenen om alle de gode historier fra Sydhavsøerne. Så der er stadig masser af gode historier at skrive om, og det vil vi også fortsat gøre!

Fremover kommer artiklerne bare ”ud” på hjemmesiden, Facebook, LinkedIn og via ugebreve, så vi tager nu skridtet og bliver rent digitale. I 66 måneder har vi leveret positive artikler om lokale virksomheder, kunstnere, kulturpersoner, ildsjæle, tilflyttere, sportsfolk mm. De første 59 udgaver i avisform og de sidste 7 i glitterudgave.

Fra dag et af, havde vi en drøm om at ville være ”online og digitale”, men vores netværk mente det var for tidligt i vores landsdel. Det var helt rigtigt set. Jeg tror ikke vi havde fået den samme succes med magasinet, hvis vi kun havde været online fra starten. Nu har vi haft 5½ år til at fortælle om og været med til at skabe en positiv udvikling på Sydhavsøerne.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler

Udfordringer med distribution og antal modtagere
Der sker rigtig meget på 5½ år! Vores første udgave af Erhverv og Kultur udkom i august 2013 i 7.000 eksemplarer. Til Kontorer, Butikker og Jordbrugere og har gjort det lige indtil 31. december 2017. I takt med at antallet af faste modtagere stille og roligt blev lidt mindre, så producerede vi dog stadig det samme antal, og vi fik lov til at lægge magasinet flere steder, så interesserede kunne tage magasinet ganske gratis på det meste af Lolland-Falster.

PostNord lukkede 1. januar 2018 ned for omdelingen af adresseløse forsendelser, og Erhverv og Kultur måtte finde en ny distributør til omdelingen. Det blev Distribution Plus, der harmoniserede bedst muligt med vores ønsker. Dog var der ingen juli udgivelse i 2018 og samtidig blev Jordbrugerne helt taget fra omdelingen og derfor gik vi ned til 6.000 eksemplarer.

I december 2018 var antallet af magasiner der blev omdelt med posten 4.735 stk. og ”vi” delte selv de resterende ca. 1.300 ud de aftalte steder. Mellem jul og nytår fik jeg så en melding om, at der var faldet yderlige ”brancher” fra i omdelingen. Så det fysiske antal fremadrettet KUN ville være 3.519 eksemplarer. Så beslutningen om at gå over til ren online version er nu taget. Det er dog med lidt blødende hjerte, selvom flere erhvervsledere synes det er den helt rigtige sti at følge.

TAK er kun et fattigt ord
En kæmpe TAK skal lyde til alle annoncører, samarbejdspartnere og Lolland Falster Lovestorm, der gennem årene har støttet og bakket op omkring Erhverv og Kultur. Uden jer intet magasin! Og selvfølgelig også en stor TAK til alle jer læsere, som har taget magasinet til jer. Det håber vi også I vil gøre under det nye setup.

To der fortjener ekstra roser, er mine faste samarbejdspartnere og freelancere: Grafikeren Jess B. Nielsen fra Grafosign, som på fornemmeste vis, har tryllet flotte og kreative sider frem, samt skabt i øjenfaldende annoncer måned efter måned. Og journalist Bjarne Winther fra WinKom, som har formået at få sat et positivt fokus på vores område og mange af de ildsjæle, virksomhedsejere, kunstnere, kultur-og sportsfolk mm., og har givet dem, den opmærksomhed som de fortjener. Som skrevet er det slet ikke slut endnu, det bliver ”bare” et nyt kapitel der bliver taget hul på.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!

Farvel og goddag
Bjarne Winther har fået nogle store bog opgaver bl.a. i samarbejde med Aarhus arkitektskole, og har derfor været nødt at stoppe som fast freelancer hos Erhverv og Kultur her hen over nytåret. Men han vil gerne ”gæste optræde” undervejs når muligheden og tiden byder sig. Det er nogle projekter der har været undervejs i et lille års tid, som nu tager til, og Erhverv og Kultur har haft tid til at kikke sig om efter en anden skribent.

Derfor vil vi gerne sige goddag og byde velkommen til Louise Lindhagen fra SkarptSprog.dk, som overtager den faste freelance rolle hos Erhverv og Kultur. Louise fortæller lidt om sig selv på side 4 i nærværende magasin. Og vi håber, at I alle vil tage rigtig godt imod Louise, som allerede i dette magasin har leveret en super indsats. Erhverv og Kultur glæder sig meget til samarbejdet. Læs mere på www.skarptsprog.dk

Erhverv og Kultur vil selvfølgelig fortsætte det tætte samarbejde med vores dygtige freelance grafiker Jess B. Nielsen. Og vi kan varmt anbefale Jess, hvis du har brug for noget indenfor den grafiske branche. Jess er knaldhamrende dygtig, kreativ, og han leverer hurtigt og til den aftalte pris! Tjek mere på www.grafosign.dk

Nye og positive ændringer
Ja, der er også en positiv side. Deadline bliver skåret ned fra ca. en måned til et par dage! Hvilket betyder at vi kan få mere nyhedsstof med ud. Vi vil kunne komme hurtigere og længere ud via ”nettet”, end der hvor det fysiske magasin kom rundt. Den del glæder vi os til. Der vil blive lagt en rigtig stor indsats for at få oparbejdet endnu flere følgere end de 6.000 eksemplarer vi omdelte. Første mål er 10.000 faste digitale læsere. Der vil også komme nye tiltag hen over året, men det vil vi præsentere efterhånden.

Jeg håber på, at I annoncører fortsat vil bakke op om Erhverv og Kultur og det vi står for. Hver enkelt kunde vil selvfølgelig få et besøg af mig i den kommende tid, hvor I får det nye oplæg, mht. annonce priser osv., og så håber jeg, at vi fortsat kan få et super godt samarbejde.

God læsning
Redaktionen

PS: Du kan tilmelde dig nyhedsbrevet her, så sikrer du dig at få vore nyeste artikler direkte i mail boksen når de er klar. Du kan altid afmelde dig nyhedsbrevet hvis du ikke længere ønsker at modtage det. Det gør du nederst i nyhedsbrevet.
https://erhvervogkultur.net/nyhedsbrev/

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen
Del denne historie: vælg platform

Go to Top