Udgakket performancekollektiv hylder det ukontrollérbare liv

Pressemeddelelse

Teatret Masken byder endnu engang på en spændende forestilling

Torsdag 11. april kl. 19.30 på Teatret Masken, Voldgade 1 i Nykøbing F.

Forestillingen hedder RANDOM
​Vores overlevelse er afhængig af regelmæssige hjerteslag, men vores bevidsthed er bundet af det kaos, der hersker i hjernen. I den musikalske teaterkollage Random favnes dette kaos i et drømmelabyrintisk univers, hvor der leges med menneskets tilbøjelighed til at forsøge at skabe mening i det tilsyneladende meningsløse.

​Umiddelbart virker forestillingens billeder, handlinger og tekster genkendelige, men netop som man tror, at man omsider har greb om sammenhængen, falder det hele fra hinanden i et virvar af sprøde toner og finurlige tekster. Der er ingen sammenhæng: I stedet glider stærke scenebilleder og fragmenterede betragtninger tilfældigt ud og ind af hinanden på livemusikkens bølgende baggrund.

​Kaosteorien
Random er en larmende, lunefuld protest mod de samfundskræfter, som forsøger at undertrykke og udradere det forunderlige sammensurium, der udgør vores fælles menneskelighed. For vi lever jo alle et liv, der ikke så let lader sig kontrollere, siger instruktør Nina Kareis: ”Vi har alle en tendens til at søge mening og forklaring i det kaos og de tilfældigheder, der omgiver os og er i os. Vi kæmper så meget for at være i kontrol i vores liv. Men måske gør det os faktisk kede af det – fordi den menneskelige tilstand i bund og grund er kaos. I Random beskæftiger vi os med en ikke-lineær dynamik, ligesom vi kender det fra kaosteorien i naturvidenskaben. Vi favner kaos og skønheden i det tilfældige.”

Tilfældighedernes princip
Et sæt strenge tilfældighedsprincipper udgør baggrunden for tilblivelsen af Random; samme arbejdsform er tidligere set hos blandt andre koreografen Merce Cunningham og komponisterne Brian Eno og John Cage. Scenekunstneriske elementer genereres i prøveforløbet og sammensættes vilkårligt af ensemblet, hvorefter det frembragte kunstneriske materiale lægges i hænderne på instruktøren. Det er nu hendes opgave at få de kaotiske fragmenter til at fremstå som et samlet udtryk.

Således er Random i sin grundform både eksperimenterende og nyskabende. De fem internationale performere på scenen bringer elementer fra så forskellige kunstneriske verdenshjørner som musikken, dansen, ny-cirkus og klassisk skuespil og tilsætter et humoristisk twist, der inviterer alle til at tage del i det fælles eksperiment.

Paradoksal iscenesættelse
Den udgakkede, musikalske performancekollage om livets tilfældighed præsenteres af det internationalt turnerende scenekunstensemble Livingstones Kabinet, der tillige udgør de kreakollektive kræfter bag prisvindende forestillinger som Klip og The Einstein of Sex. Med Random har de endnu engang skabt en syret, sanselig oplevelse, som endda evner at opstille et tydeligt paradoks mellem tema og form. Forestillingens stramt koreograferede, nøje indstudere iscenesættelse står i skarp kontrast til titlens proklamerende tilfældighedsfascination og bliver således i sig selv et billede på – og en hyldest til – det aldeles ukontrollérbare liv.

Køb billetter eller læs mere på: www.masken.dk

VIDEO REKLAME!!!

 


Del denne historie: vælg platform

Go to Top