Under overskriften stærke VIRKSOMHEDER – STÆRKE samfund

afholdt DI Lolland-Falster et velbesøgt Regionalt Erhvervstræf i Maribo

Onsdag 10. april lagde Milling Hotel Søpark i Maribo rammerne til et velbesøgt regionalt erhvervstræf i Dansk Industri. Hvor den lokale formand for Lolland-Falster Kim Frimann bød velkommen til de knap 100 deltagere. Kim indledte med at fortælle at det går godt på Lolland-Falster og det vil det komme til de næste mange år frem, selvfølgelig grundet de store infrastruktur projekter der nu endelig er gået i gang. Men udfordringerne ligger også lige foran, nemlig manglen på kvalificeret arbejdskraft og hvordan skal vi løse den kæmpe opgave?
Der var lagt op til et spændende program.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler

Hvor store emner var på menuen og til debat:
Mangel på medarbejdere – hvad anbefaler DI, og hvad gør DI?
Er din næste medarbejder eller nabo fra udlandet?
Samarbejde om udenlandsk arbejdskraft?

Lolland-Falster er ikke det eneste sted hvor det er svært at skaffe kvalificeret arbejdskraft. Bornholm har haft de selvsamme udfordringer. Derfor var Peter Vesløv fra CEO, Beck Pack System A/S og formand for bestyrelsen i Business Center Bornhom (en pendant til Business Lolland-Falster) inviteret til et indlæg, om hvordan man har vendt udviklingen på solskinsøen. ”Det var en kæmpe udfordring og vi talte og holdt møder, og vi talte og holdt møder, igennem flere år. Ingenting skete dog, før Borgmesteren slog i bordet og løste finansieringen ved at skyde penge i det”, fortæller en ærlig Peter Vesløv. Der blev bl.a. skudt penge i et stort Campus, hvor man samlede al uddannelse et sted på øen. Dette var et af de helt store vendepunkter på vejen frem for bornholmerne.

Nu bliver det så spændende, hvor mange år vi på Lolland-Falster skal ”tale og holde møder”, om hvordan vi får gjort noget ved manglen på hænder. De første par år er jo gået, siden de første prognoser omkring emnet kom, og indtil nu er der ikke kommet de helt store synlige ændringer.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!

”Produktionsteknolog – ny lokal uddannelse giver effekt med det samme”. Dette emne var lidt en teaser for den efterfølgende Paneldebat – hvor hovedspørgsmålet var: ”Hvad er planen for uddannelser på Lolland-Falster?”
Her var de to borgmestre fra Lolland og Guldborgsund kommuner Holger Schou Rasmussen og John Brædder, en repræsentant fra virksomhederne Kim Frimann, og Michael Levy Bruus, rektor på Maribo Gymnasium samt Michael Bang, direktør på CELF som repræsenterede ungdomsuddannelserne.

Ledigheden på LF er under 5 % og alle i panelet var enige om, at det var vigtigt at få alle i gang, men at man også ville se på Bornholm modellen, hvor man er nødt til at gøre landsdelen attraktiv, for at kunne tiltrække folk til området. Der var også fuld enighed om, at det også var vigtigt at få flere unikke uddannelser til landsdelen, og at tiden var inde til handling og ikke mere ”tale og holde møder” tid. Der skal målrettede projekter i gang nu.

Herefter var der 2 DI priser der skulle uddeles.

DI Lolland-Falsters PraktikPladsPris 2019 gik til Nakskov Mill Foods hvor fabrikschef Flemming Nielsen tog imod. (Her flankeret af Kim Frimann, formand for DI Lolland-Falster til venstre og Kim Graugaard direktør i Dansk Industri til højre.)

DI Lolland-Falsters Lærlingspris 2019 gik til Christian Schou, der arbejder som kleinsmed hos C.E. Andersen A/S metalvirksomheden i Nakskov.

Hele arrangementet blev sluttet af med en lækker buffet i Milling Hotel Søparks restaurant.

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen
Del denne historie: vælg platform

Go to Top