Velkommen ind i varmen hos Papiruld LF

Tekst & foto: Tim R. Larsen
Tekst & foto: Tim R. Larsen
- En afdeling af Pilemand

Selvom det har været en forrygende sommer og det stadig er varmt udenfor, så er det ved at være tid til at tænke på, at vi er på vej mod vinteren og det derfor nok bliver koldere. Derfor kan det være smart at få tjekket sin isolering efter i sømmene nu, så man slipper for kæmpe store varmeregninger. Årstiden er jo perfekt uanset om man skal have repareret, bygget om eller bygge nyt.

Michael Johansen er daglig leder hos Papiruld LF, som er en selvstændig afdeling til Tømrer & Snedker firmaet Pilemand. Begge virksomheder har domicil på Københavnsvej 8 i Nykøbing F. Michael fik arbejde hos Pilemand som tømrer i oktober 2013, og kort efter var han primært tilknyttet afdelingen med isolering, som han mener, er det bedste produkt på markedet. Siden januar i år har Michael Johansen været daglig leder i firmaet.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler


Michaels baggrund er at han er uddannet tømrer på CELF i Nykøbing. Født og opvokset omkring Nr. Alslev og Eskilstrup og har i dag hus i Nykøbing F. ”Vi kører på hele Lolland-Falster og Sydsjælland med Papiruld LF, og vi hjælper både private, institutioner og virksomheder med isolering”, fortæller Michael og fortsætter: ”Vi kommer gerne ud og giver et uforpligtende tilbud, på hvad vi mener der skal gøres mht. isoleringen”. Michael forklarer at han hovedsalig kører ud selv, men at han kan trække på folk i firmaet, hvis opgaven kræver det.

Firmaet Papiruld LF blev etableret i august 2013. Papiruld er dansk produceret og dansk ejet. Papiruld Lolland Falster er eneforhandler i området. Papirulden udmærker sig på flere områder. Bl.a. er det udvundet af genbrugsaviser, som bliver kværnet og omdannet til isolering. Det er godt for miljøet, fordi det er et eksisterende produkt som bliver omdannet og genbrugt, og derved sparer man CO2. En stor fordel er, at det kan blæses ud over loftet, og det ”pakker” sig enormt tæt, så der ikke kommer nogle ”lommer” og samlinger. Man behøver faktisk ikke at have en dampspærre, fordi Papirulden er fugttransporterende. Papirulden kan sagtens kombineres med en eksisterende isolering som er på et loft – det blæses ud over den eksisterende isolering. Som ekstra bonus kan Papirulden faktisk også holde mus, rotter og mår væk, fordi de ikke kan lide at bo i granulaten.

Papiulds granulaten består af rigtig mange små stykker, og det betyder, foruden at det lukker tæt, at det også er meget velegnet til hulmursisolering. Normalt piller man en hel mursten ud for at kunne hulmursisolere, og det kan typisk ses meget tydeligt på væggen efterfølgende. Men fordi papirulden er så lille, kan man faktisk nøjes med at bore et lille hul på ca. 16-18 mm. i selve fugen mellem 3 mursten. Så det er sjældent at det kan ses, når arbejdet er udført.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!


”Jeg kan ligge op til ca. 500 m2 loftisolering ud på en dag”, fortæller Michael Johansen og forklarer at de har 3 forskellige type produkter, som er specielt til hvert deres formål. Produktet er lidt dyrere end andre isolerings materialer, men fordi man sparer så meget tid, bliver det faktisk typisk billigere i den sidste ende. Ydermere har Papiruld også en rigtig god lyddæmpende effekt, den lydisolerer op til 4 gange bedre end andre normale isoleringstyper, og det er super godt til kontormiljøer, hoteller, vandrerhjem osv.

Inde på hjemmesiden www.papiruld-lf.dk kan du læse meget mere om dette dansk produceret isoleringsmateriale.

Erhverv og Kultur afslutter mødet med at hilse på direktøren Claudia Pilemand for lige at høre hvordan Claudia ser på fremtiden: ”Vi har faktisk 15 års jubilæum her den 1. september i år. Vores ordrebog er godt booket året ud, og det har været et godt og travlt år. Det forventer vi faktisk at det fortsætter, fordi der er en god optimisme og der er gang i byggeriet mange steder”. Claudia fortæller at der i dag beskæftiges 27 mand, hvoraf 4 er lærlinge. I forbindelse med firmaets 15 års jubilæum kan Pilemand også fejre, at firmaets 2 første udlærte lærlinge stadig er i firmaet og har været det i over 10 år.

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen


Del denne historie: vælg platform

Go to Top