Vi kender alle historien om ”Den grimme ælling”

- men kender du historien om Kyllingen, Hønen og Ørnen?

Historien er næsten et H.C. Andersen eventyr værdigt. Jeg mener, at tanken bag og selve historien er HCA værdigt, men selvfølgelig ikke min artikel der beskriver selve historien om ”Kyllingen der en dag bliver til en ørn”.

Erhverv og Kultur sidder ude hos Renè Hedegaard og skal interviewe ham. René er manden bag og ham der har bygget Krokodille Zoo på Ovstrupvej 9 ved Eskilstrup på Falster. Han er glad da jeg møder ham, rigtig glad. Han har netop fået grønt lys til at bygge en ny stor tropehal på matriklen. Noget René har kæmpet for og arbejdet på længe og fortæller at nu er godkendelsen endelig på plads fra Guldborgsund Kommune. Han pointerer, at det ikke er negativt ment, med at den endelig er på plads, det er ren og skær lettelse. ”Der har været en super dialog mellem kommunen og os, så kæmpe ros herfra. Jeg er bare så glad, når man har arbejdet på noget i mange år og det så lykkedes”. Man kan tydeligt se på René at det betyder meget for ham.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler


Erhverv og Kultur kan dog ikke dy sig for at spørge: Om det nu også er det rigtige at bygge nyt og investere her i Eskilstrup, fordi der jo gennem flere år, har gået rygter om at Krokodille Zoo skulle flytte til Nr. Alslev i et kæmpe stort nyt anlæg? Og her kommer Renés forklaring prompte: ”Det giver faktisk super god mening, men det kræver dog nok lidt forklaring for at puslespillet falder helt på plads for folk som ikke kender hele planen. Om 5 – 7 år er målet, at der står et stort flot og moderne Krokodille Zoo på Erhvervsområdet i Nr. Alslev, lige ved motorvejs til- og frakørslen”. Renè tager en dyb indånding og fortsætter og man kan se glæden over det han nu skal til at forklare: ”Inden vi kommer så langt og får taget det første spadestik, er der lang vej endnu og samtidig vil der gå næsten et år med selve byggeriet af tropehallen i Nr. Alslev. I hele den periode ønsker vi, at have et velfungerende, godt og stærkt turistmål her i Eskilstrup”.


René Hedegaard forklarer at hele projektet på den nuværende matrikel i Eskilstrup faktisk står lidt i stampe, når man ser det inde fra. ”Jer gæster der kommer udefra, ser en Krokodille Zoo i stor udvikling, fordi vi hele tiden udvider, både indenfor og også med nye udendørsanlæg. Jeg ser det i et lidt andet perspektiv, fordi for mig er det jo kun et del mål, på vej mod det helt store mål længerer ude i fremtiden. Derfor bruger jeg denne lille historie, som forklarer det hele lidt eventyragtigt: Det gamle Krokodille Zoo er ”Kyllingen”, med de nye udendørs anlæg og den nye store tropehal, så udvikler Kyllingen sig til en flot ”Høne”. Når anlægget i Nr. Alslev står færdigt er ”Hønen blevet til en Ørn”!


Det giver faktisk god mening når man leger med på tanken om et H.C. Andersen eventyr. Men Erhverv og Kultur har desværre ikke helt forstået forklaringen med, hvorfor det giver mening at investere i en ny stor tropehal, når det alligevel skal flytte på et tidspunkt? René forklarer. ”Den gamle Zoo er bygget direkte i gamle staldbygninger og er ikke bygget til en tropehal med en luftfugtighed på ca. 80 %. Indervæggene er beklædt og istandsat til at kunne håndtere fugtigheden, men ydermurerne er faktisk i gang med at smuldre. De er ikke ustabile og ved at vælte om ørene på os forsikrer René, men på lang sigt vil de ikke kunne leve op til de krav der er. Derfor er planen at bygge et helt nyt stort og moderne Krokodille Zoo i Nr. Alslev”.


Der er nogle krav der skal opfyldes når man har en Zoo, dels om at man har nogle opbevarings m2, både til eventuelle skadede dyr, eller dyr der skal i karantæne. Derfor er det så vigtigt at få bygget denne nye større tropehal, som så netop kan bruges til disse formål efter flytningen til Nr. Alslev. Og lige nu og her sikrer det, at Krokodille Zoo stadig udvikler sig, så folk får lyst til at komme og besøge os”. René Hedegaard kan ikke få smilet af sine læber, man kan se på ham, at han nyder at fortælle sin historie til Erhverv og Kultur, og især når han kan fornemme, at nu forstå intervieweren også meningen med hele projektet, baggrunden, formålet og hele den langsigtede plan bag!

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!


René forklarer igen, for lige at fjerne selv den mindste tvivl: ”Det er derfor jeg kalder det nuværende Krokodille Zoo for Kyllingen. Når vi her pr. 1. juli i år, har indviet det nye store udendørsanlæg og den nye tropehal er på plads inden for et år, så udvikler Kyllingen sig til den flotte Høne, og om 5-7 år, håber jeg, at Hønen bliver til den store Ørn, når vi åbner porten for publikum på den nye adresse i Nr. Alslev”.

På vedhæftede tegning kan man se planen for hele projektet ved Eskilstrup når det står færdigt om et års tid, hvis alt går snor lige efter planen. Alt indenfor den røde stiplede linje er med i den nye udvidelse, hvor det kun er selve tropehallen der ikke bliver indviet i år. Selv parkeringspladserne er blevet opgraderet, og med rette. Der findes nemlig kun 2 steder i hele verden, hvor man kan opleve alle 24 forskellige arter af krokodiller. Det er St. Augustine Alligator Farm Zoological Park i Florida USA og så her i Krokodille Zoo i Eskilstrup!

René Hedegaard er uddannet elektriker og ved siden af sit arbejde, begyndte han 1 1990 at bygge Krokodille Zoo op i de gamle staldbygninger der var på adressen. I 2000 åbnede han for første gang for publikum og siden er det gået slag i slag. René er en ildsjæl, det mærker man tydeligt og hans passion smitter af når han levende fortæller om det der er blevet hans livsværk. Med det engagement, skal ”Ørne-eventyret” også nok lykkedes, og indtil da, er Krokodille Zoo på Ovstrupvej virkelig et besøg værd.


Du kan opleve krokodiller i alle størrelser, heriblandt Europas største som hedder Sobek. Du kan også og hilse på kæmpe slangen Medusa. Her er aber og kæmpeskildpadder, og som det eneste sted i Danmark kan du også se træleoparder! Årets nyhed er en Puma, så har du aldrig været og besøge Krokodille Zoo i Eskilstrup, så skylder du dig selv, din familie eller venner at aflægge Krokodille Zoo et besøg. Det er en kæmpe oplevelse.

Tjek hjemmesiden for åbningstider mm. https://www.krokodillezoo.dk/

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelenDel denne historie: vælg platform

Go to Top