Vil du have unikke oplevelser med hjem?

Tekst: Tim R. Larsen, foto: Bjarne Winther
Tekst: Tim R. Larsen, foto: Bjarne Winther
- så er det igen tid til at besøge dette års klassiske koncerter på Elvermose

Igennem de sidste 37 år har der non stop været afholdt klassiske koncerter på Vestlolland. De første år, fra 1982 af, blev de afholdt på Frederiksdal Gods og siden 2009 på nabogården Elvermose, i en ny istandsatte svinestald. Vi har her i Erhverv og Kultur før beskrevet, at musikken kan gøre underværker og give tilhørende en unik oplevelse, men rammerne er også vigtige, og tidligere publikummer ved koncerterne har givet udtryk for, at selve stedet, har en helt særlig magi der gør, at man som publikum ikke alene lytter koncentreret til musikken, men bliver revet med på en helt særlig måde.

”Koncertsalen, rummet i sig selv, arkitekturen og lysindfaldet, har en intimitet, som appellerer til tæt samspil mellem musikere og publikum. Her får man oplevelsen af, at det her er noget, som vi – altså publikum og musikere – skaber i fællesskab – og at det er derfor der opstår denne unikke og uforglemmelige oplevelse, som er et vartegn for Elvermose Klassiske Koncerter”.

Erhverv og Kultur er på besøg hos koncert arrangører Christine Krabbe på Elvermose. Koncertsalen er netop blevet shinet op til årets koncerter. Som Christine siger: ”Vi roder lidt lige nu, men vi skal nok være klar til den første koncert lørdag 7. september”, imens hun viser rundt i koncertsalen. ”Alt SKAL være klar, og det er ikke kun fordi DR P2 kommer forbi og transmitterer live”, siger hun med et stort smil på læben, imens vi bevæger os over i stuehuset ved siden af koncertsalen. Christine er fortrøstningsfuld og har jo rutinen, så hun ved helt præcist hvad der skal til, for at være klar til den første koncert.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler

Der sendes live fra Elvermose på DR P2
Da vi har taget plads ved bordet i stuehuset, spørger Erhverv og Kultur ind til det med DR transmissionen? ”Hvert år kontakter DR mig og beder om årets program. Nogle gange vender de ikke tilbage, andre gange skriver de og spørger om de må komme og transmittere en af koncerterne”, fortæller Christine Krabbe. Hele sommeren præsenterer DR P2 en ny koncertsal landet over, nye kunstnere, nye programmer. DR har sendt flere gange fra Elvermose. Så for Christine er det ikke noget nyt, men hun bliver selvfølgelig hver gang meget glad over, at hun kan være med til at sætte fokus på Vestlolland med en kulturbegivenhed på højeste niveau, og på den måde være med til at vise vores landsdel frem på en positiv måde.

Klassisk musik er en verden man aldrig bliver færdig med at udforske
”Her er det KUN musik – meget varieret musik, altid af højeste kvalitet. Musikken er en kæmpe verden man aldrig bliver færdig med at udforske. Selvom man har hørt det samme musikstykke 50 gange, så er det en ny oplevelse hver gang”, fortæller Christine Krabbe og fortsætter: ”Det er ligesom kokken, der bruger op til 3 år på at tilpasse/ændre/forfine sin ret, indtil den bliver perfekt. Sådan er det også med klassisk musik”.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!


I år består sensommer koncerterne af:


Lørdag 7. september kl. 16.00 – SOLOKLAVER
Niklas Sivelöv spiller værker af Bach, Beethoven, Stenhammar, Piazzolla, Sivelöv
Niklas Sivelöv er pianist, komponist og lærer på Det Kongelige Dansk Musikkonservatorium. Han er en ekstrem begavet pianist som evner at bruge alle klaverets muligheder takke være hans fremragende teknik”.
Læs mere her: http://elvermosekoncerter.dk/sommerkoncert-01.htmlLørdag 14. september kl. 16:00 – MARTINI QUARTET
Kira Martini, vokal, Marko Martinovic, klaver, Joel Illerhag, bas, Morten Ærø, trommer spiller værker af Duke Ellington, Niels Henning Ørsted Pedersen, Chick Korea, Cole Porter, Antonio Carlos Jobim, Caetano Veloso, Abel Ferreira, Kira Martini & Ole ”Fessor”Lindgreen, m.fl. – SANGE FRA SYD & NORD
Læs mere her: http://elvermosekoncerter.dk/sommerkoncert-02.htmlLørdag 21. september kl. 16.00 – SONATEKONCERT – for fløjte og klaver

Gaby Pas-Van Riet, fløjte, Gilbert De Greeve, klaver spiller værker af Fauré, Martin, Debussy, Borne, Schubert, Roussel, Poulenc.
Læs mere her: http://elvermosekoncerter.dk/sommerkoncert-03.htmlLørdag 22. september kl 16.00 – POLISH CELLO QUARTET

Tomasz Daroch, cello, Wojciech Fudala, cello, Krzysztof Karpeta, cello, Adam Krzeszowiec, cello spiller værker af Tansman, Jong, Moulaert, Absil, Wiłkomirski. Den polske cello kvartet blev grundlagt i 2011 af fire unge cellister som drømte om at introducere og dele deres unikke klang med publikum.
Læs mere her: http://elvermosekoncerter.dk/sommerkoncert-04.html


Klassisk og nye traditioner
”Som noget nyt i år, har Elvermose inviteret et Jazz ensemble, som vil spille alle de melodier og sange vi husker og har elsket i vores ungdom. Tænk at genopleve sine ungdomsforelskelser!”, siger Christine og pointerer at Jazz er en improviserende musik genre, hvor musikerne hele tiden ”springer ud”, og tilføjer noget nyt til stykket. Det er ligesom Jazzens DNA.

Christine har i mange år haft et tæt samarbejde med Polske musikere, som hun mener, har en enestående musikalsk kultur og består af rigtig mange dygtige musikere, der kan deres håndværk. Christine fortæller, at hun engang var til en koncert i Polen med ny klassisk musik, og et publikum på 2000 publikummer, hvoraf rigtig mange UNGE og helt unge mennesker! ”Det ville jeg ønske jeg kunne være med til at indføre her i Danmark”.

Det er mit mål at åbne dørene til nye oplevelser hver gang – Som folk bliver beriget af!
ELVERMOSE Klassiske Koncerter imødeses hvert år med stor spænding. I år er ingen undtagelse og som Christine udtrykker det: ”Man skal ”vove” noget nyt på et højt niveau, det er her musikken bliver endnu mere interessant. Valg af musikere, sangere, ensembler og repertoire, er helt afgørende og det er ud fra krav om professionalisme på højeste niveau at Christine Krabbe bygger de fire koncerter på. Originalitet, nyskabelse og uforudsigelighed er med til at gøre Elvermose koncerter til en helt unik oplevelse.

Der er plads til ca. 110 gæster i koncertsalen på Elvermose og det er allerede nu på lørdag at det går løs, så skynd dig ind og få købt din billet til disse fantastiske koncerter, som folk kommer fra hele landet for at opleve.

Se her hvordan du får fat i en billet: http://elvermosekoncerter.dk/  

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelenDel denne historie: vælg platform

Go to Top