Vinterrejse på Masnedøfortet

Pressemeddelelse

Kom til en særlig udgave af Franz Schuberts udødelige sangcyklus ”Winterreise”.

En vandreforestilling i Masnedøfortets rum og gange med kunstinstallation, skyggeteater, storytelling og ikke mindst operasangerne Trine Bastrup Møller og Johannes Mannov og pianisterne Julie Andkjær Olsen og Ulrich Stærk. ”Winterreise” synges i let reduceret udgave og på dansk i Ole Klitgaards oversættelse.

Forestillingen er kommet i stand ved et samarbejde mellem foreningen Orenæs Kultur i Nørre Alslev og Musikforeningen Cæcilia i Vordingborg.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler

Masnedøfortet byder på en særlig stemningsfuld lokalitet til fremførelsen af Schuberts hjerteskærende sange om ulykkelig kærlighed på en vintervandring i et koldt og øde landskab. Sangene er udgivet i 1828 med tekster af digteren Wilhelm Müller, der også leverede tekster til den anden af Schuberts store sangcykler, ”Die schöne Müllerin”.


Trine Bastrup Møller, sanger.
De medvirkende sangere er store kapaciteter indenfor liedsangen på trods af deres forankring i operaens verden. Trine Bastrup Møller, der har været solist som mezzosopran på en række operaer herhjemme og i Europa, sprang i sommer ud som sopran i titelrollen som Tosca i den meget roste opsætning på Valdemars Slot og er en del af kunstnerkollektivet Elfenbenstårnet, der med en mangfoldighed af sceniske udtryk har skabt fine nyfortolkninger af musik og musikdramatik.


Johannes Mannov, sanger.
Johannes Mannov er en af Danmarks mest erfarne og alsidige sangere. Efter det første engagement som medlem af ensemblet på operaen i Kassel i Tyskland har han i løbet af sin verdensomspændende karriere sunget på en lang række af verdens store scener under verdensberømte dirigenter, men han har også haft et årelangt samarbejde med Den Kongelige Opera i København. Mannov har virket som lærer ved Universität der Künste i Berlin, Musikkonservatoriet og Operaakademiet i København, ligesom han har givet masterclasses i en række lande. I 2012 blev han engageret som professor i sang ved konservatoriet i Nürnberg.

Pianisten Julie Andkjær Olsen (Store billede) er med sit alsidige talent også illustrator og flamencodanser og samarbejder med Trine Bastrup Møller, både i vores Vinterrejse og i kunstnerkollektivet Elfenbenstårnet, hvor hun er med til at skabe deres originale forestillinger. Som danser er hun en del af ensemblet Via Artis, der spiller tidlig spansk musik.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!


Ulrich Stærk, klaver.
På pianistsiden medvirker også Ulrich Stærk, der siden sin debutkoncert for knap 30 år siden har manifesteret sig som en af de mest efterspurgte koncertpianister. Han har optrådt som solist og kammermusiker i store dele af verden, bl.a. i Paris, Wien, Tokyo, Rom og Berlin og har været solist med de fleste danske symfoniorkestre. Som kammermusiker, coach og akkompagnatør har han samarbejdet med en lang række store solistnavne, både musikere og sangere. I Vinterrejse akkompagnerer han Johannes Mannov.

Undervejs i vandringen inde i Masnedøfortet vil der blive præsenteret skyggeteater, kunstinstallation og fortællinger af fire udvalgte storytellers instrueret af historiefortæller Marianne Christensen og skuespiller Line Svendsen.

Skyggeteatret leveres af dukkespiller og dukkemager Ida Marie Tjalve, der er uddannet på London School of Puppetry og The Little Angel Theatre i London. Indtil 2017 var hun kunstnerisk leder af Bornholm Dukketeaterfestival og er i samarbejde med Tratinčica Slavíček kunstnerisk leder af det dansk-kroatisk-britiske dukketeaterkompagni Clogless Lobster, som turnerer internationalt.

Billedkunstner og illustrator Michael Dunk leverer kunstinstallation og scenografi. Michael Dunk er autodidakt billedkunstner og arbejder med oliemaleri, tusch-, blyants- og temperategninger i et symbolsk og abstrakt billedunivers. Han har udstillet i en lang række kunstforeninger og på Den Frie, Charlottenborg, Rønnebæksholm, Lys over Lolland og på Masnedøfortets Sommerudstilling.

Der spilles forestillinger på følgende datoer: 17. februar, 23. februar, 2. marts, 3. marts og 9. marts.

Forestillingen varer ca. 2 ½ time og vi anbefaler solide sko og en varm trøje eller overtøj. Masnedøfortet har status af fortidsminde og er opvarmet til 18 grader året rundt, men temperaturen kan svinge fra sted til sted i fortet. Desværre er forestillingen ikke egnet til funktionshæmmede, ring gerne på 61 77 08 26 for yderligere information.

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen


Del denne historie: vælg platform

Go to Top