Virker – Virker ikke?

Der er blevet talt, skrevet og diskuteret rigtigt meget om hvorvidt udflytningen af de statslige arbejdspladser vil give en positiv effekt til provinsen eller ej. Og der er delte meninger om det.

Udflytningen af statslige arbejdspladser startede tilbage i 2015, og var en plan som regeringen fremlagde under navnet Bedre Balance. I alt 3.900 statslige arbejdspladser skulle flyttes ud i 38 byer fordelt over hele landet. Målet var at sikre statslige institutioner, der er tæt på borgere og virksomheder. Der etableres arbejdspladser og uddannelsespladser i 49 byer, hvormed der sikres en langt bredere geografisk tilstedeværelse sammenlignet med i dag.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler

Det var første gang at man planlagde at flytte så mange arbejdspladser på en gang, selvom man tidligere havde flyttet enkelte institutioner fra Hovedstadsområdet til andre dele af landet, således flyttede man tilbage i 2006 SKAT`s betalingscenter til Ringkøbing.

Anden del af udflytningen af statslige arbejdspladser i 2018 er nu i fuld gang og denne nye udflytning går under navnet Bedre Balance II og blev iværksat i starten af 2018. Mellem 500 og 1000 nye uddannelsespladser bliver nu også drysset ud over Danmarkskortet af regeringen i etape to af udflytningen af statslige arbejdspladser.

Mange mener at det netop også er vigtigt at udflytte Uddannelsessteder til provinsen, da det er med til at flytte de unge ud i områder de ellers aldrig ville få kendskab til, og derved øges muligheden for at de senere måske vil bosætte sig der. Ti byer har fået uddannelsesstationer, hvor man kan tage dele af sin uddannelse. Det oplyste minister for offentlig innovation Sophie Løhde (V) til DR Nyheder tidligere på året.

I en artikel fra Politikken fra januar 2018 udtaler Sophie Løhde: ”For regeringen handler det om at få uddannelsespladserne tættere på de unge for at bringe Danmark i bedre balance. Men også om at understøtte vækst og udvikling. Vi har store dele af Produktions Danmark ude i landet, som skriger efter kvalificeret arbejdskraft”.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!

Lolland-Falster har modtaget følgende:
Nakskov placeres Nota – Nationalbibliotek for mennesker med læsevanskeligheder – med samlet 80 arbejdspladser.

Nykøbing Falster styrkes Erhvervsstyrelsens tilstedeværelse i byen, idet yderligere 56 arbejdspladser rykker til styrelsens supportkontor. Samme sted placeres også 13 arbejdspladser fra Digitaliseringsstyrelsen, herunder styrelsens supportfunktion for BorgerDK og ansvaret for NemHandel. Endelig etableres en uddannelsesstation i Nykøbing Falster for uddannelsen til produktionsteknolog, der har base på Erhvervsakademiet Sjælland i Køge.

Maribo tilføres 31 nye arbejdspladser som del af den nye Vurderingsstyrelse under Skatteministeriet.

Det er helt klart et skridt i den rigtige retning og på sigt vil dette få en god positiv betydning for vores Sydhavsøer. Vores lokale politikere bør fortsat arbejde benhårdt på at få endnu flere uddannelser til vores område. Om det er speciel-uddannelser der kommer eller om man ligefrem kunne forestille sig et universitet? Der findes i dag 8 universiteter i Danmark.

Måske skulle man gå efter et 9. universitet, som kunne have Europæisk islæt? Vejen til Europa åbner med tunnelen i nær fremtid, så det er måske tid til at tænke stort og hæve overliggeren, fordi der er faktisk også penge i det. I en analyse fra november 2017 var udmeldingen klar: Internationale universitetsstuderende er en milliardgevinst for Danmark.

Læs mere på linket:
https://dkuni.dk/pressemeddelelser/internationale-universitetsstuderende-milliardgevinst-danmark/  

Redaktionen

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen

Del denne historie: vælg platform

Go to Top