Women & Wine – et unikt vinkursus, skabt af lokale kvinder

PRESSEMEDDELELSE

Vinkursus i 3 dele, d. 3., 17. og 24. april 2018 kl. 17.30 – 20.30
Sakskøbing Madskole, Torvegade 10-12, 4990 Sakskøbing.

Det er bestemt ikke kun mænd der kan lide vin – det kan kvinder også! Mange danske kvinder er i dag med helt fremme når det gælder forstand på vin, indkøb af vin og nydelse af vin. Indenfor de seneste 5 år er der derfor også kommet to danske vinbøger målrettet den kvindelige vindrikker – skrevet af kvinder til kvinder. Ofte er kvinders tilgang til vin nemlig anderledes end mænds, de vil gerne have det bedste ud af vinen. Men hvordan får man det, og hvad vil det egentlig sige?

I samarbejde med kvindenetværket QLF har Sakskøbing Madskole skabt kurset Woman & Wine, der skal hjælpe kvinder på Lolland-Falster til at opnå større praktisk viden om vin, så de efterfølgende, med sikker hånd, er i stand til at matche vin og mad – og dermed få det bedste ud af vinen.

Kurset løber over 3 gange i april (3., 17. og 24. april) og hjælper deltagerne til at forstå og huske, hvorfor de kan lide en vin, og giver samtidig kursisterne en række værktøjer til at lære at vælge vin ud fra temaerne forrettens vine, hovedrettens vine og desserternes vine. Deltagerne vil over de 3 aftener få en masse praktisk viden om vin, men også hvilke råvarer, tapas og små retter, der er gode til f.eks. en fransk rødvin eller en spansk hvidvin. Hver kursusgang er bygget op med en indledende vinsmagedel i madskolens hyggelige spisesal. Herefter følger en times madlavning/råvaresnak i skolens køkken, hvorpå der til slut nydes de fremstillede småretter og tapas sammen med udvalgte vine i spisesalen.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler

 
Pernille Malec                                                     Johanne Nielsen
Lokale kapaciteter
Det er de to skarpe, lokale, kvinder, Pernille Malec og Johanne Nielsen der vil stå for undervisningen. De kender hinanden rigtigt godt, da Pernille er udlært hos Johanne. Begge er født og opvokset på Vestlolland. Pernille Malec er i dag, på 6 år, chefsommelier for kokken Paul Cunningham på Henne Kirkeby Kro i det vestjyske. På trods af afstanden, har hun stadig postnummer på Nakskov egnen, da hun ikke vil slippe sin tilknytning til området helt. Johanne Nielsen er både udlært kok og tjener. Hun både bor og arbejder på Lolland, hvor hun er restauratør og indehaver af den gamle Digegaard ved Humminge Strand, sammen med hendes mand.

QLF vil øge tiltrækning, bosætning og hjælpe med fastholdelse af tilflyttere på Lolland-Falster
QLF er ikke et feministisk netværk, men et feminint netværk. Siden starten i 2009 er netværket vokset hastigt, og tæller nu over 2100 medlemmer. QLF ønsker, udover at skabe et netværk for områdets kvinder, at få sat fokus på det gode liv der leves på Lolland-Falster, og at skabe spændende arrangementer for områdets kvinder.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!

”Vi er flere gange blevet spurgt at kvinderne i netværket, om vi ikke kunne arrangere et madlavningskursus eller en vinsmagningsaften – kun for kvinder. Derfor er vi superglade for i samarbejde med Sakskøbing Madskole om kurset “Women & Wine”, hvor netop de to ting kombineres. Og hvor man tilmed har dygtige lokale kvindelige undervisere. Hvor sejt er det ikke lige” udtaler Tanya von Rosen, bestyrelsesmedlem i QLF. Hun fortsætter ”vi har på Lolland-Falster de samme muligheder for at skabe spændende arrangementer, som man har i Køben-havn eller andre storbyer. Vi har måske endda muligheden for at lave dem endnu mere spændende, når det f.eks. handler om køkkenkurser når man tænker på det fantastiske spisekammer Sydhavsøerne rummer”.

Projektleder for Sakskøbing Madskole, Karin Hvidtfeldt, er rigtig glad for det nye samarbejde med QLF og ser i den grad frem til at byde områdets kvinder indenfor i madskolens hyggelige og smukke rammer. Hun fremhæver desuden, at kurset ikke kræver nogen forkundskaber, hvorfor alle kvinder trygt kan dukke oppe og nyde super hyggeligt vinøst samvær i rigtigt godt selskab. Men at man nok skal være hurtig med tilmeldingen, da der kun er plads til max. 24 deltagere” – og prisen er overkommelig kun 1200,- kr. for alle 3 gange!

Med venlig hilsen
SAKSKØBING MADSKOLE & QLF
 

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen

Del denne historie: vælg platform

Go to Top